De Notelaar

De Notelaar is één van de elf deelnemende buurtschappen aan de Bloemencorso Loenhout. Al 35 jaar lang ontwerpt en bouwt ons buurtschap een corsowagen en kinderwagen om op de tweede zondag van september mee door de straten van Loenhout te rijden.

De duatlon in Loenhout is een echte sportieve traditie geworden op elke 21e juli. Met de organisatie van de duatlon gaan sport en cultuur hand en hand. Want met de opbrengst van het sportevenement kan ons buurtschap het tweede weekend van september weer een prachtige corsowagen door de straten van Loenhout laten rijden.

Al 35 jaar bouwt ons buurtschap prachtige wagens voor het Bloemencorso van Loenhout. Elk jaar gaan we weer volop voor de hoogste prijzen en maken we veel herinneringen voor jong en oud. Ons buurtschap blijft nog elk jaar groeien en hierdoor is een hechte groep ontstaan.

Vanaf het ontstaan van ons buurtschap is Rob Van den Muysenbergh de vaste ontwerpen binnen ons buurtschap. Na 30 jaar als topontwerper heeft hij de fakkel overgedragen aan de aanstormende jeugd.

Na een aantal beginnende jaren rijdt ons buurtschap de laatste 23 jaar telkens 4de of hoger, met 9 eerste , 4 tweede en 5 derde prijzen. Ook hebben we al tal van prijzen van het kind, publiek en buurtschap gewonnen.

Bij ons buurtschap en in onze bouwtent is iedereen welkom om mee te komen bouwen aan de praalwagens. Je bent niet handig? Ook dat is geen probleem. Er zijn gedurende de gehele bouwperiode voldoende jobkes te doen waarvoor je geen handige Harry hoeft te zijn.

Meten = Weten

Samenwerking tussen jong en oud

Bloemencorso Loenhout

2de zondag van september

``Per Alpes``

wint corso 2023